Bezár

Sajtóközlemény

Komplex élelmiszeripari technológia- és termékfejlesztési innovációs projekt a Proteus-Gold Kft-nél

2012. 06. 27.

Az Új Széchenyi Terv 107 Millió Forintos Uniós támogatásával tovább fejlődik a lipóti pékség.

Az 1992-ben alapított Lipóti Pékség a helyi kisüzemből 20 év alatt országszerte ismert és kedvelt márkanévvé nőtte ki magát. A folyamatos fejlesztések eredményeként széles termékskálát kínálnak, kiemelkedően magas minőségben.

Az idei évben közel 30 %-os Uniós és hazai támogatással valósul meg az ország egyik legismertebb pékségének további korszerűsítése, termékfejlesztéshez kapcsolódó technológiai fejlesztése. Az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” tárgyú konstrukció keretében megvalósuló K+F projekt eredményeként új technológia kifejlesztésére kerül sor, az új technológia bevezetésével előállított főzött liszt felhasználásával készült szendvics alapanyagok, kenyerek minősége javul. A technológia- és termékfejlesztés eredményeként megindul az egyenletes, és kiváló minőségű fagyasztott árugyártás. A fagyasztási eljárásban a már széleskörűen alkalmazott fagyasztási-sokkolási technológiák továbbfejlesztésére kerül sor, speciálisan a főzött liszt technológiára alapozottan. A termékfejlesztéshez kapcsolódó technológiai fejlesztés, a sütőipari üzem gépparkjának korszerűsítése nagy előrelépést jelent a gyártókörnyezet színvonalának emelésében.

A 365 995 216 Forint összköltségű innovációs projekt várhatóan 2014. szeptember 30-án zárul.

Tóth József Péter
Dr. Tóth Zoltán