Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lipotipekseg.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
bővebben
elfogadom
nem fogadom el

Történetünk

A HÁLÓZAT KIALAKULÁSÁNAK TÖRTÉNETE

A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. Ma is ő a cég tulajdonosa és vezetője. Az alapítás évétől napjainkig a Lipóti Pékség egy igen közismert márkanévvé vált. 

A Lipóti Pékség kezdetben 15-20, főként Lipót környéki kis boltot látott el kenyérrel és pékáruval. Kapacitását és létszámát folyamatosan növelve a pékség 2004-ben került válaszút elé.

A multinacionális élelmiszerláncok térnyerése a kis boltokat egyre inkább ellehetetlenítette, és úgy tűnt, hogy a „multik” beszállítójaként sem lehet hosszú távon fennmaradni.

Ekkor döntött úgy a cégvezető, hogy saját mintabolthálózatot hoz létre. 2006-ban Győrben három mintaboltot nyitottak, és Mosonmagyaróváron is megjelent a jellegzetes Lipóti Pékség színvilág a város sétálóutcáján. 2007 tavaszán Győr-Moson-Sopron megyében már 25 mintabolttal volt jelen a pékség.

2007 nyarán a Lipóti Pékség átvette a Tatabányai Sütőipari Vállalatot, és ennek a kapacitásbővítésnek köszönhetően sorra nyíltak a mintaboltok Tatabányán, Székesfehérváron, Érden, Százhalombattán, Esztergomban, és Budapesten.

2008. év végére 60 mintaboltot látott el a Lipóti Pékség, és megvetette a lábát Szlovákiában is, hiszen Dunaszerdahelyen és Észak-Komáromban (Komarno) nyitott mintaboltot.

Budapesten 2009-ben kezdett el termelni a cég harmadik sütőüzeme. A fővárosban eddigre már 30 mintabolttal volt jelen a Lipóti Pékség, amely karácsony előtt az újpesti piacon látványpékséget és üzletet is nyitott. 2009-től lépett be finomáruk gyártásával a Gyermelyi cégcsoporthoz tartozó pékség Szomoron. 2010-ben megkezdődött a szlovákiai terjeszkedés, és a Pékség megjelent Pozsonyban is termékeivel.

Még ebben az évben megnyitotta 100. mintaboltját Szombathelyen, ahol további üzletekkel bővült a sor. A Nyugat-magyarországi terjeszkedés részeként a Lipóti Pékség megjelent Sárváron, mintaboltokat és látványpékséget nyitott Veszprémben, és két üzlettel szolgálta Pápa városát is.

2010 decemberében a kecskeméti Univer cégcsoporttal közösen indították el a Lipóti Pékség termékpalettájának gyártását a kecskeméti kenyérgyárban. Ezen együttműködésnek köszönhetően a  pékség termékei már a Dél-alföldi régióban is kaphatóak voltak, részben az Univer ABC Áruházakban, részben Lipóti Pékség mintaboltokban.

2012-ben újabb mérföldkőhöz érkezett a cégcsoport. A mintaboltok új köntösbe öltöztetésének érdekében, új arculat került kidolgozásra és bevezetésre, amelynek célja, hogy a Lipóti Pékség az ország egész területén ugyanazzal az igényes és modern megjelenéssel állhasson megbecsült vásárlói rendelkezésére.
 


2014-ben ünnepélyes keretek között nyílt meg a 200. Lipóti Pékség mintabolt, amely Budapesten  az Astorián található. Ezt követően a 2014. évben további, több mint 10 mintabolttal bővült a hálózat.

A 2016-os évben a Lipóti Pékség a saját márkás termékekkel egy új termékkört vezetett be szortimentjébe. Ugyanebben az évben új partnerek csatlakoztak a hálózathoz, és további mintaboltok nyíltak az ország különböző pontjain, amely méltán bizonyítja, hogy a Lipóti Pékség a jövőben is töretlenül tovább robog a siker útján.